Totalul afișărilor de pagină

sâmbătă, 7 noiembrie 2015

Râșnov- o noua infatisare

                         


           Un oras cu vechime atestata de mai bine de 2000 de ani, situat in locuri minunate, in partea superioara a Tarii Barsei, la poalele masivului Postavaru, aproape de Muntii Bucegi si Piatra Craiului, in trecatoarea  Rucar-Bran. Locuri dragi mie pe care le vizitez cu mare drag de cate ori am ocazia. Acum, burgul are o fața noua, se lucreaza si repara in tot orasul, inclusiv cetatea medievala, una din cele mai bine pastrate cetati din Transilvania, construita in secolele 13-14. Ultima data cand am fost nu am urcat la cetate, desi as fi vrut, ploua si drumul prin padurice era plin de noroi si alunecos. Acum l-am gasit pietruit si turistii erau urcati si coborati cu trenulete. Si cetatea a inceput sa arate altfel, desi o mare parte nu poate fi vizitata inca, mai este destul de mult de restaurat.




      Jumatate de milion de turisti viziteaza Rasnovul anual, am inteles ca au si o cremaliera, nu am vazut locul de unde pornea, am ales trenuletul pentru ca avea o statie intr-un loc pe care vroiam sa-l vad neaparat : Dino Parc, o sa-l vedeti in postarea viitoare, chiar merita.



              Odata intrati in cetate, va puteti plimba pe aleile inguste si pietruite, se vad case din piatra vechi de 700 de ani, puteti admira privelistea in toata splendoarea ei. Turnurile cetatii au fost adevarate bastioane de aparare impotriva invadatorilor, mai ales a tatarilor, din orice colt se vede toata zona, astfel incat, cetatea Rasnov nu a fost niciodata cucerita.












                  ...sa ne amuzam putin :) Eva a fost tare incantata!




....era un soare superb, 15 grade, nu misca o frunza, am prins zile excelente, cum nu gandeam sa prindem in noiembrie...
     Cel mai mare mister al cetatii este cel din jurul fantanii, era in renovare acea parte si nu puteam intra. Se spune ca ar avea 147 de metri, cat un bloc cu 40 de etaje si ca ascunde o mare comoara, dar nimeni nu se incumeta sa coboare in subteran pentru a vedea daca exista sau nu.

     Nu ezitati sa vizitati Rasnov, este noua vedeta a judetului Brasov, locul unde legendele medievale se imbina cu distractia.
               Coco

11 comentarii:

  1. Super pozele! Si ce mare a crescut Eva. :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Fooarte faina excursie, inteleg! Imi plac cavalerii in armura :) dar si cei blanosi care pazesc "Casuta cavalerului". :)
    Singura data cand m-am incumetat sa urc la Cetate a fost inchisa... De cand e trenulet n-am mai ajuns la Rasnov. Nici chiar pentru Dino Parc... Sa-mi fie rusine. :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Am fost de multe ori! Revin cu bucurie!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pe mine ma infioara locurile astea, parca vad oamenii de-atunci plimbandu-se printre ruine, trecutul pare atat de aproape! Cam prea dragalas cavalerul tau, nu arata deloc fioros.

    RăspundețiȘtergere
  5. frumoasă excursie ! simpatic cavaler este Eva ! picioruşele mele nu au fost pe aceste meleaguri ! dar mă bucur că pot să le vizitez prin fotografiile tale minunate ! multă sănătate şi un pupic !

    RăspundețiȘtergere
  6. observ ca de acum 5 ani de cand am fost eu pe acolo, nu s-a schimbat nimic :)) Doar Eva nu exista pe vremea aceea :)))
    O dumnica minunata sa ai!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. oare sa fie asa mult timp de cand nu am fost eu? :))
      stiu ca nu era trenuletul, nici cremaliera, nici Dino Parc cand am fost ultima data!

      Ștergere
  7. Eu am vazut doar fata de acum, cetatea mi-a placut, mai putin aglomeratia de buticuri. Vreau sa mai revin pentru chei, sunt multe activitati montane acolo pe care vreau sa le incerc.

    RăspundețiȘtergere
  8. Ai avut un timp superb,fotografiile sunt splendide și voi la fel!
    O săptămână minunată îți doresc,Coco!
    Îmbrățișez cu drag!

    RăspundețiȘtergere
  9. ce zi faina ati prins! :) noi am zgribulit ultima data...hehehe...

    RăspundețiȘtergere
  10. doar am trecut, niciodata nu am vizitat

    RăspundețiȘtergere