Astazi o sa va solicit cu ceva retete in care as dori sa folosesc masa de cacao nerafinata. Am cumparat o punga de 1 kg si vreau sa incerc o reteta de ciocolata de casa foarte simpla, dar daca mai aveti ceva idei, as aprecia! Cateva cuvinte despre masa de cacao :
Masa de cacao este atat produs intermediar cat si produs finit al industriei ciocolatei. Masa de cacao se obtine prin macinarea foarte fina a boabelor de cacao prajite si apoi decojite, eventual usor alcalizate inainte, in functie de destinatia produsului finit. Este in esenta un amestec de unt si pudra de cacao. In fapt, pudra de cacao se obtine prin eliminarea untului din masa. Masa de cacao poate fi livrata atat in forma lichida cat si ca solid, obtinerea celor doua variante facandu-se prin extragerea unei cantitati mai mici sau mai mari de unt din pasta de baza. Este un antioxidant de exceptie, cu efecte benefice asupra sistemului cardiovascular, a proceselor inflamatorii, a cataractei, asupra memoriei si ca aliment anti-aging. Se poate folosi si ca ingredient de infrumusetare, ca masca de corp, in produse de corp-singura limitare este faptul ca pateaza, si pentru asta o voi folosi la vara pe plaja, ca autobronzant-, in fabricarea sapunurilor.
Acestea fiind zise, gata si ciocolata! Simplu, cu nuci- preferatele mele- unt de cacao, lapte praf - din rezerva Evei...un lapte care nu i-a priit si pe care vroiam sa-l aruncam, apoi ne-a luminat ideea cu ciocolata..., zahar, putin rom.
Am facut un sirop gros din zahar cu putina apa, am adugat masa de cacao in siropul fierbinte pentru a se topi repede, am adaugat laptele praf, rom, putin unt de cacao, pentru ca aveam, dar nu trebuie neaparat, am pus compozitia in vas Yena, nuci deasupra si la frigider! Pana am venit din oras, era numai bunaaaaaa!!! O sa repet reteta, dar parca as incerca si altceva...daca aveti idei, astept! Va cedez o bucatica de ciocolata de casa!
Coco
✿•̃‿•̃✿
RăspundețiȘtergereMerci coco ! ça doit être très BON ! hum !!!! ❤
Iaai,arata incredibil de bine!!!
RăspundețiȘtergereWaaaaaaaaaa super tare. Si arata super delicosssss! O sa incerc si eu reteta ta, este sanatoasa si pun pariu delicioasa. Cu menta? ce zici? ;))
RăspundețiȘtergereBuna, buna ideea ta!
RăspundețiȘtergereEu nu am retete de dulciuri..... maferesc de ele ca dracu de tamaie! :))
Duminica placuta!
It looks so tempting. Yummy
RăspundețiȘtergereHappy Sunday
www.beingbeautifulandpretty.com
yummiiii <3
RăspundețiȘtergereAm salivat instant cand am vazut produsul finit. Arata excelent!
RăspundețiȘtergereArata super :) mie nu mi-a iesit ciocolata de casa niciodata, adica nu s-a intarit desi am lasat-o si peste noapte la frigider. Din pacate, nu-mi vin in minte retete cu ciocolata chiar acum, poate e prea tarziu pentru a gandi :))
RăspundețiȘtergerecred ca nu fierbi suficient siropul, fierbe-l pana se ingroasa ca la dulceata, sigur o sa reusesti!!!
ȘtergereBuna, de unde ai luat-o, cumva din DM?
RăspundețiȘtergeree posibil sa aiba si acolo, dar eu am luat de aici :
Ștergerehttp://www.driedfruits.ro/index.php?route=product/product&path=39&product_id=226
am luat mai multe..bunuturi :)
Ms de raspuns! Intrebasem pentru ca au si la DM o multime de produse de la Fruit Orchard.
Ștergereo sa ma uit mai bine, sa cumpar direct, la noi in Constanta nu prea au mare lucru in partea cu acest gen de produse!
ȘtergereFoarte interesanta ideea ta, arata delicios, sa ai o zi a iubirii plina de surprize placute!
RăspundețiȘtergereHmmm, cine m-a pus sa intru aici inzr-o zi cand mi-am impus sa nu nananc nimic dulce?!? Super delicioasa pare a fi ciocolata ta! Sa-ti fie de bine! :)
RăspundețiȘtergereO saptamana faina!
Uai, mor! Ciocolata de casa e printre preferatele mele, as manca non stop.. totusi, nu fac prea des, desi acum ca am vazut in poze, s-ar putea sa ma pun pe treaba, maine.
RăspundețiȘtergereDaca amestecul e maleabil initial, as face bilute de ciocolata tavalite prin nuca de cocos sau fulgi de migdale. Ar iesi niste bomboane super :)
RăspundețiȘtergereThat looks absolutely delicious, I'm hungry now!
RăspundețiȘtergerehttp://www.mursway.com/
Coco, ce vrei să-mi faci ?! Eu mi-am luat bandă de alergare și tu mă ispitești cu ciocolata de casă ?! Nu e drept !
RăspundețiȘtergereSă ai zile frumoase !
o sa incerc Dani! mercic!!
RăspundețiȘtergereDin întamplare am dat de reteta asta si ma intreb daca nu poti inlocui cacao cu ciocolata!
RăspundețiȘtergere70 g pudra de cacao
70 ml ulei de cocos
120 ml sirop de agave
1 lgt lecitina (granule)
1 sfecla mica (cruda, spalata bine, curatata de coaja si taiata cubulete)
2 lingurite goji
4 linguri caju crud
4 linguri stafide aurii
4 lgt seminte de floarea soarelui, crude
6 linguri fulgi de ovaz (simpli, fara miere)
Mod de preparare
Tapetam o tavita (aprox 10 x 10 cm) cu hartie de bucatarie.
Punem sfecla in blender si o transformam in piure, adaugam pudra de cacao, uleiul de cocos, siropul de agave si lecitina. Mixam bine, pana obtinem o crema densa.
Transferam crema de ciocolata intr-un vas, adaugam goji, caju, stafide aurii, seminte de floarea soarelui si fulgi de ovaz.
Amestecam usor, pentru a nu sfarama ingredientele.
Transferam ciocolata in tava pregatita in prealabil si o pastram la frigider pana a doua zi.
foarte interesanta, Minnie...iubesc sfecla rosie tare mult dar nu am folosit inca in dulciuri! pup!
ȘtergereAdor ciocolata de casa!
RăspundețiȘtergereStay in touch with me on BLOGLOVIN
Love,
FASHIONHYPNOTISED
mmm it looks so delicious!:)♥
RăspundețiȘtergerewww.Lorietta.cz
Vai deja salivez !
RăspundețiȘtergeretrès intéressant merci beaucoup
RăspundețiȘtergerebonne journée
Bună Coco!
RăspundețiȘtergereArată delicios de bine,mi-ai făcut poftă!
O zi dulce să ai draga mea!
Pupicei!
arata tare bine, nu am mai facut ciocolata de casa... de ani!
RăspundețiȘtergereAs manca si eu acum ciocolata de casa!
RăspundețiȘtergereMMMM that looks DELISH :) your blog is always so fun and inspiring.
RăspundețiȘtergereCheck out my new post ...designer brands with up to 70% discount :)
Have a wonderful weekend dear.
LOVE Maria at inredningsvis - inredning it's, Swedish for decor :)
ce dor imi este de ciocolata de casa! arata delicios !
RăspundețiȘtergerexoxo
www.mychoicebysorana.blogspot.ro
mmmm :p arată minunat ..
RăspundețiȘtergerehttp://doinasfashiondiaries.blogspot.com
E prima oara cand aud de masa de cacao. Si cum arata preparatul....
RăspundețiȘtergereN.am mai mancat ciocolata de casa de cativa ani...dar acum chiar mi ai facut pofta.arata demential, s.o savurati cu placere (daca mai e)
RăspundețiȘtergereUltima oara cand am comandat de la dried fruits am primit o masa de cacao trasa cu gust neplacut, patisem cu ulei rancezit de la ei dar se pare ca "vechiturile" s-au extins si la alte produse din pacate, nu prea am gasit prea multe magazine online care vand masa, poate cineva sa imi recomande un magazin care sa aiba masa de cacao de calitate (netrasa)?
RăspundețiȘtergerehttp://www.bio-superfoods.ro/masa-cacao-1kg?search=masa%20de%20cacao
RăspundețiȘtergereTate produsele ce le-ma comandat de aici sunt de calitate. Eu insa nu preastiu cum safolosesc masa de ciocolata fiindca nu are adaos de zahar si grasimi.Eu eram in cautare de proportiile de zahar si unt ce trebuiesc adaugate.
pai eu cred ca poti adauga cata doresti, eu asa am facut de fiecare data, in retetele unde era cacao pudra, am pus cat am crezut de cuviinta si nu am gresit! zahar eu oricum pun jumatate din cantitatea scrisa in retete, asa procedez eu, nu-mi plac chestiile prea dulci!
Ștergere