joi, 27 februarie 2014

Ceaiul meu

                     

                         M-am scos! Am facut rost de deshidrator....de mult imi doream! Un aparat elecrocasnic ce '' gateste,, prin deshidratare legume si fructe folosind temperaturi mici 44-47 grade Celsius, indeparteaza apa din legume si fructe, uscandu-le, pentru a fi consumate ulterior, pastrand valoarea nutritionala, enzimele importante si aromele naturale, in cazul fructelor pierderea apei facandu-le sa devina mai dulci, fara a avea adaugate zaharuri si aditivi. Obiectivul principal este de a confectiona vegeta de casa, fara cantitatile impresionante de sare si E-uri. Poti deshidrata legume, fructe, ierburi si condimente, poti praji nuci si seminte. Primul experiment a fost trecut cu brio,  confectionarea unui ceai care a iesit minunat si ma bucur de investitia facuta. Am folosit pomelo, struguri, portocale si mere....merele erau atat de bune ca le-am mancat rapid :))


                       Ceaiul meu a  iesit super bun....urmeaza vegeta pentru mine si prietene :)
                                        Coco


duminică, 23 februarie 2014

Masa de cacao nerafinata

                     Astazi o sa va solicit cu ceva retete in care as dori sa folosesc masa de cacao nerafinata. Am cumparat o punga de 1 kg si vreau sa incerc o reteta de ciocolata de casa foarte simpla, dar daca mai aveti ceva idei, as aprecia! Cateva cuvinte despre masa de cacao :


            Masa de cacao este atat produs intermediar cat si produs finit al industriei ciocolatei. Masa de cacao se obtine prin macinarea foarte fina a boabelor de cacao prajite si apoi decojite, eventual usor alcalizate inainte, in functie de destinatia produsului finit. Este in esenta un amestec de unt si pudra de cacao. In fapt, pudra de cacao se obtine prin eliminarea untului din masa. Masa de cacao poate fi livrata atat in forma lichida cat si ca solid, obtinerea celor doua variante facandu-se prin extragerea unei cantitati mai mici sau mai mari de unt din pasta de baza. Este un antioxidant de exceptie, cu efecte benefice asupra sistemului cardiovascular, a proceselor inflamatorii, a cataractei,  asupra memoriei si ca aliment anti-aging. Se poate folosi si ca ingredient de infrumusetare, ca masca de corp, in produse de corp-singura limitare este faptul ca pateaza, si pentru asta o voi folosi la vara pe plaja, ca autobronzant-, in fabricarea sapunurilor.
Acestea fiind zise, gata si ciocolata! Simplu, cu nuci- preferatele mele- unt de cacao, lapte praf - din rezerva Evei...un lapte care nu i-a priit si pe care vroiam sa-l aruncam, apoi ne-a luminat ideea cu ciocolata..., zahar, putin rom.
Am facut un sirop gros din zahar cu putina apa, am adugat masa de cacao in siropul fierbinte pentru a se topi repede, am adaugat laptele praf, rom, putin unt de cacao, pentru ca aveam, dar nu trebuie neaparat,  am pus compozitia in vas Yena, nuci deasupra si la frigider! Pana am venit din oras, era numai bunaaaaaa!!! O sa repet reteta, dar parca as incerca si altceva...daca aveti idei, astept! Va cedez o bucatica de ciocolata de casa!
   
                             
                                            Coco

marți, 18 februarie 2014

Imunitate prin forta plantelor


           Am fost la  aceasta intalnire, unde am petrecut o seara minunata, in compania unor oameni minunati, unde am invatat multe lucruri noi,  am degustat un smoothie delicios cu fructe de padure, care se potrivea de minune cu bluza mea :), am ras, ne-am amuzat......siiii.... am castigat premiul cel mare!! Organizatorii, Plafar si Dacia Plant, au fost foarte generosi, cel putin cu mine :)...consistentul meu premiu, mi-a adus in atentie produse foarte bune pentru sanatate, care pot inlocui medicatia alopata, produse pentru adulti si noua gama pentru copii Ingerasul...produse bune si pentru...ingerasul nostru :) Eva!

Abia astept sa incerc :)

        Domnul doctor Florin Catana, doctor specialist in medicia de familie, competenta api-fito-terapie, lector Ayurveda, cu mult umor, ne-a sfatuit in legatura cu intarirea imunitatii la adulti si copii, ne-a prezentat remedii naturale, ne-a avertizat in legatura cu factorii care ne pericliteaza sanatatea si cu obiceiurile zilnice pe care trebuie sa ni le schimbam, ne-a prezentat metode de a elimina stresul si insomnia. Un sfat care mi se pare foarte important si vreau sa vi-l spun si voua.....acela de ......zahar invertit, adica un zahar care nu mai face rau organismului :
     - la jumatate litru de apa se adauga 1 kilogram de zahar si 2 linguri de zeama de lamaie, se fierb 10 minute indepartandu-se spuma si se pastreaza in frigider, folosindu-se de cate ori aveti nevoie!
        Ii multumim domnului doctor si ii garantam ca vom incerca sa-i urmam sfaturile!
                                                     Coco

vineri, 14 februarie 2014

Ea si el!


          Pentru ca tot este V-day si este vorba despre cupluri, o sa va arat
                                           .....o ea......siiii .....un el :)
semnate Jean Paul Gaultier, Eau de'te'- summer fragrance, cu cele doua sticle in forma de corp uman. Sunt editii ale verii 2013,  parfumuri calde si profunde, senzuale, sofisticate, designul sticlei pentru femei fiind inspirat de tatuaje.
          De fapt, altceva vroiam noi.........sa va uram Happy Valentine's Day!!!


                                                                 Pupici! :)

sâmbătă, 8 februarie 2014

A pus...de soare! :))


      Se intorc pasarile...astazi am vazut stoluri intregi de rate ce zburau spre delta, cred!
                                          ....e de bine, nu? :)))

     o plimbare minunata...soare...mare...aer curat...pasari care se intorc...vine primavara!!!.. nu???


                                          Un weekend minunat si voua...si tie Mila :)
                                                              Coco si Eva

luni, 3 februarie 2014

Masca pentru par DIY

         Pentru ca vremea ne tine in casa si eu mesteresc tot felul de produse din unturi si uleiuri, o sa va arat o masca pentru par care mie mi-a facut extraordinar de bine, imi creste parul super repede , nu mai cade deloc, are luciu natural si se aranjeaza usor. Componentele sunt usor de gasit, eu le-am comandat pe Elemental, un magazin cu de toate, seriosi, de care sunt multumita!
Mascuta mea contine unt de cocos, vitamina E, colagen si Keratina vegetala- am incalzit putin untul, am amestecat substantele in cantitatile indicate pe sticlute si gata masca mea- o folosesc inainte de spalarea parului, eu il spal la 5 zile, pun in palma o cantitate cat o nuca, am parul destul de lung, intind untul, stau jumatate de ora sau daca ma grabesc, pun uscatorul de par pentru 5 minute, sa se incalzeasca putin parul si spal. Se spala foarte usor, nu ramane gras si se aranjeaza usor. Ideea mi-a venit folosind produsele cu Keratina de la Anian, apoi m-am hotarat sa-mi fac eu singura un produs. Sunt multumita de el si o sa mai fac!


Cate ceva despre fiecare :
De untul de cocos nu cred ca trebuie sa va mai spun, trebuie sa il aveti in casa, daca nu, voi pierdeti! Este minunat pentru orice, par, piele, etc.
Vitamina E este un super antioxidant, calmant, antiinflamator, o folosesc si la piele, in masti, serumuri si tratamente pentru par.
Keratina vegetala este un foarte bun regulator de hidratare, eu am parul spre uscat si mare nevoie de aceasta si foarte buna pentru un par subtire ca al meu.
Colagenul vegetal este catifelant, ideal pentru piele deshidratata, fortifiant capilar, imbraca firele de par.
                        Intrati pe site si o sa gasiti foarte multe produse, explicatii si retete.
                                                      Succes, nu este greu! Coco