Totalul afișărilor de pagină

joi, 8 septembrie 2011

Pielea - capitalul meu de frumusete

   
            Organ esential , cel mai eficient invelis pentru asigurarea supravietuirii , cu resurse incredibile , cantarind aproape 3 kg ( asaaaaa...deci ...nu-s chiar asa grasa...pielea este ..:))) , o combinatie unica a 2000 miliarde de celule hiperactive . Cuprinde 3 straturi de protectie :- epiderma , cu misiunea de a impiedica orice intrus sa patrunda prin piele , - derma , fiind tesut de sustinere , confera pielii consistenta , elasticitate si tonus ...si hipodermul - amortizor si camara ...stocheaza rezervele disponibile in caz de deficit energetic sau alimentar si protejeaza de frig .




           Pielea evolueaza...straluceste atunci cand totul merge bine si da semnale de deznadejde in situatii stresante . Este suficient sa fi pe faza ...
           - pielea normala = pori cvasiinvizibili , ten uniform , echilibru , stralucire naturala ...foarte rara !
           - pielea mixta = zona T ( frunte- nas - barbie ) mai lucioasa , pe restul putand fi perfect uscata .
           - pielea grasa = puncte negre , urme grase .
           - pielea uscata = io...io...io...tine dupa curatare , pelicula hidrolipidica in deficit , lasand cale libera actiunii bacteriilor !
           - pielea sensibila = iritabila , alergica , pare sa nu suporte nimic si o spune pe toate tonurile , de la roz la rosu  .

      Nimic mai viu decat pielea...visul de piele de bebelus , neteda , de o tinerete nealterata , fara pori aparenti........ia sfrasit in momentul in care intra in actiune hormonii , declansand si productia de sebum . Porii se deschid pentru a lasa sa se scurga preaplinul seboreic , iar punctele negre si cosurile apar pe epiderma care se ingroasa . Hormonii sunt foarte importanti , un tratament adaptat individual si urmat sub control medical strict este important...altfel...orice crema , cremita , ser ori altceva...este ineficient sau poate chiar ingreuna situatia .
      Neuro-cosmeticele sunt mediatori intre piele si sistemul nervos , au rol de echilibrare , cu exceptia bolilor dermatologice sau tulburarilor inflamatorii , cu diverse efecte :
             - antiinflamatoare , suprimand mancarimi , furnicaturi .
             - anti-calvitie , opresc procesul de cadere al parului .
             - anti-celulitice , actioneaza pe depozite de celule adipoase
             - anti-pete , protejeaza inainte de aparitia petelor
             - anti-imbatranire , favorizeaza sinteza colagenului si elastinei .

     Asta , fara a ajunge sa pretindem ca rezultatele sunt uimitoare !
     Hrana , fumatul ,  stresul , poluarea , razele ultraviolete ,  toate isi pun amprenta , dar cu o ingrijire zilnica , putem ameliora simtome neplacute .

                        SA FITI FRUMOASE !



4 comentarii: