Totalul afișărilor de pagină

miercuri, 3 martie 2021

Vestitorii primăverii- gingașii ghiocei


                   

             In weekend am fost în pădurile din Dobrogea. Mare mi-a fost bucuria când am găsit padurea plină de ghiocei, deci... fără dubiu că vine primăvara. Erau o puzderie, nu am adunat, nu vreau să stric frumusețe de peisaj și ghiocelul - cel mai frumos simbol al primăverii este și protejat, deși marea majoritate nu țin cont de acest aspect. Oamenii de știință spun că este pe cale de dispariție și ar trebui ca toată lumea să înțeleagă și să păstreze această frumusețe. Ghiocelul dobrogean este înscris pe lista roșie al plantelor periclitate. 



          

           Legenda ghiocelului spune ca fiecare floare are ceva cu care bucură oamenii și ghiocelul a întrebat mirat de faptul că este așa plăpând și gingaș ce bucurie poate aduce el. Din zăpada își scoate capul și Baba Iarna, supărată, îl amenință cu înghețul. Ba chiar cheamă în ajutor și pe Crivaț, ca împreună să încerce să pedepsescă micul cutezător. Dar soarele îi trimite în ajutor raze călduțe și din zăpadă își ițesc capetele tot mai mulți ghiocei. Așa, ghiocelul s-a dovedit mai puternic decât iarna și a aflat că bucurie mai mare decât vestirea primăverii, nici nu putea oferi oamenilor. 



Ghiocelul ne zâmbește dintre peticele de zăpadă în fiecare primăvară și toată lumea știe că iarna este pe sfârșite. Apar timide apoi, brândușele, toporașii, violetele. 





     Primăvara este cel mai bun moment pentru a îndrepta gânduri bune și frumoase spre cei din jurul tău. Lăsați în sufletul vostru să vă picure o nouă primăvară, lasă primăvara să-ți umple brațele de iubire. 

        Fetelor, vă doresc o primăvară minunată și să trecem cu bine de încercările pe care vremurile ni le trimit!



 

19 comentarii:

  1. Doamne, cât de superbi sunt ghioceii dar și celelalte flori! Ador primavara și tot ce aduce ea! Îți doresc și ție o primăvara de vis!

    RăspundețiȘtergere
  2. Minunate fotografii! Gingasi ghioceii, gingase toate florile primaverii.
    Primavara frumoasa iti doresc!

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte frumosi ghioceii! Trebuie sa recunosc insa ca imi plac mai mult zambilele si lalelele :D

    RăspundețiȘtergere
  4. O primavara minunata, draga Carmen!
    Iar pozele sunt minunate simboluri ale acestui anotimp!

    RăspundețiȘtergere
  5. Iubesc primăvara și abia aștept să apară și la mine primele ei flori. Pana atunci, mulțumes ca mi le-ai adus virtual. O primăvară minunată!

    RăspundețiȘtergere
  6. Iubesc acest anotimp. Mai ales ghioceii. Cred ca sunt cele mai iubite flori.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cat de frumos, ghioceii si lalelele sunt florile mele favorite de primăvară. 😊 😊

    RăspundețiȘtergere
  8. Si mie mi-s dragi, avem si in fata si in spatele blocului!

    RăspundețiȘtergere
  9. Esti o fericita ca ai intalnit o padure tivita cu flori de primavara, eu,de frica, stau in casa si ies din joi in paste

    RăspundețiȘtergere
  10. Ador ghioceii. Și în general toate florile de primăvară. Reușite fotografiile.

    RăspundețiȘtergere
  11. Primăvară frumoasă și ție! Abia aștept să apară și la noi ghioceii.

    RăspundețiȘtergere
  12. Iubesc primavara cu ale sale flori. Ce minunatii ai gasit acolo. <3

    RăspundețiȘtergere
  13. Îți doresc o primavara plină de bucurie și energie 🌿

    RăspundețiȘtergere
  14. Sunt asa delicati ghoiceii.. si miros superb!! Ce frumos se vad in padurice.

    RăspundețiȘtergere
  15. Imi plac mult ghioceii, dar cred ca cel mai mult imi plac in gradini. Asa in buchetel nu rezista foarte mult si imi pare rau de ei. O primavara frumoasa iti doresc

    RăspundețiȘtergere
  16. Când vreau să mă încarc, să mă motivez, îmi amintesc de ghiocei și viorele. Sunte cele mai bun exemplu de gingășie și putere în același timp. Sunt bucurie și eleganță, frumusețe și victorie!
    Eu încă nu am intrat în pădurea din apropiere, dar cred că sunt covoare de ghiocei și viorele și aici. Mulțumesc pentru legendă, bucurie și frumusețe!

    RăspundețiȘtergere
  17. Au inflorit si la mine in gradina! Sunt superbi!

    RăspundețiȘtergere
  18. Cat de frumos! Ador sa vad astfel de peisaje primavara, imi aduce aminte de copilarie, cand mergeam in gradina si ma jucam printre ei.

    RăspundețiȘtergere
  19. Am împrumutat din blogul tău o fotografie și am postat-o aici https://povestiripescurt.blogspot.com/2021/03/MFC-de-la-altii.html Mulțumesc!

    RăspundețiȘtergere